Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Медики зафіксували за січень у Львові понад тисячу травмованих надворі

У січні 2022 року до травмпунктів Першого медичного об'єднання Львова звернулася 1371 людина: 739 осіб до 8-ї лікарні та 571 до Лікарні швидкої допомоги. Це на 411 пацієнтів більше, ніж торік. Тобто, майже на третину.
фото ілюстративне

Про це інформують у Першому ТМО Львова.

Повідомляється, що більшість із тих, хто падав на вулиці, чоловіки (60% від усіх звернень). Також медики зазначили, що найчастіше траплялися падіння на проспекті Червоної Калини та вулиці Володимира Великого.

Найчастіше у січні ламали передпліччя - 45% усіх звернень. Ще 25% - це зламані шийки стегна і 20% переломи нижніх кінцівок.

Найбільше звернень до травмпункту 8-ї лікарні було 3 січня: черговий лікар прийняв 40 людей.

Щодо госпіталізацій, то на лікарняних ліжках у січні опинилися 285 пацієнтів: 171 у 8-й лікарні і 110 - в Лікарні швидкої допомоги. 65% госпіталізованих - жінки.

Один із найскладніших випадків трапився 9 січня. Літня пані під час падіння на вулиці отримала відкритий перелом гомілки. Її довелося терміново оперувати. Хірург-травматолог, який це робив, того дня був в операційній із 8 ранку до 4 ночі. Він прооперував 12 пацієнтів.

"Аби надати допомогу усім постраждалим, наші травматологи використали майже ВІСІМ КІЛОМЕТРІВ гіпсу. Цього вистачить, щоб ШІСТЬ разів обмотати проспект Свободи у Львові - від Оперного театру до пам’ятника Міцкевич", - зауважили у Першому ТМО Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ