Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Медики закликають подбати про свій сон під час зміни часу

Зміна часу є особливо болючою для людей похилого віку. Як зазначають медики, перехід на осінній час, так само як і на літній — це втручання у біологічний годинник.

Це не лише зміна часу сну, а й нашої щоденної діяльності, розповідає професор Адам Віхняк з Інституту психіатрії та неврології у Варшаві. Про це повідомило Польське радіо.

«Літні люди як правило менш активні, а із настанням холоду ще менше рухаються та провадять якусь діяльність. Старші люди погано сплять, тому видовження ночі через переведення годинника приносить ще більше незручностей. Щоправда,  навесні літні люди почуваються краще, бо вони прокидаються і так дуже рано, і тоді більше страждають підлітки, які люблять прокидатися пізно».

Фахівці наголошують, що за останні сто років час, який приділяється сну, скоротився в середньому приблизно на півтори години, а поляки є однією з найбільш «безсонних» націй Європи.

Безсоння є третьою за поширеністю причиною нездужань, з якими пацієнти звертаються до лікарів, після головних болів і проблем з травною системою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ