Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Мегаполіс-Україна" заявляє про спробу рейдерської атаки

Торгова компанія "Мегаполіс-Україна" заявляє про спробу рейдерської атаки. Про це йдеться у повідомленні компанії.

У компанії зазначили, що "з 12 січня у Львові, Луцьку, Ковелі, Рівне, Тернополі люди у камуфляжі під прикриттям активістів громадських організацій незаконно блокують роботу компанії "Мегаполіс-Україна".

"Дії даних осіб не мають під собою жодних підстав, є протизаконними та носять дестабілізаційний характер в цілому", - йдеться у повідомленні.

"Компанія здійснює свою діяльність згідно українського законодавства, є прозорою та відкритою у наданні фінансової звітності та установчих документів. Ми розцінюємо дії невстановлених осіб, як сплановану акцію по дестабілізації компанії із її подальшим рейдерським захопленням. Також ми вважаємо, що ця акція є замовною з метою переділу тютюнового ринку України", - заявили у "Мегаполісі".

Як наголошується, "представники компанії уже звернулися до правоохоронних органів із відповідними заявами, а також до Генеральної Прокуратури, Національної поліції, а також до голів держобладміністрацій вищезгаданих областей для наведення громадських порядків та притягнення до відповідальності за протиправні дії, що скеровані на дестабілізацію роботи компанії".

Як повідомлялося, 12 січня у Києві, Львові, Луцьку, Рівному, Ковелі та Тернополі була заблокована робота складів компанії "Мегаполіс-Україна" через її приналежність російській групі компаній Ігоря Кесаєва.

За словами одного з організаторів акції, народного депутата Сергія Висоцького, компанію "Мегаполіс-Україна" заснували російська компанія "Мегаполіс" і родина екс-президента України Віктора Януковича. За його влади вона стала монополістом із дистрибуції сигарет в Україні.

"За нашим даними поділили компанію 50 на 50. На що йшла половина Януковича, зрозуміло всім. Багато хто встиг побувати в "Межигір’ї" й погодувати осиротілих страусів", - зазначив він і додав, що російська частка прибутку іде олігарху Ігорю Кесаєву.

Висоцький вказує, що Кесаєв очолює благодійний фонд "Моноліт", який підтримує працівників ФСБ РФ, зокрема, звільнених у запас, і членів їхніх сімей. На думку депутата, він може спонсорувати й спецоперації ФСБ в Україні.

"Також Кесаєв є власником російського заводу імені Дегтярьова, який, серед іншого, виготовляє стрілецьку зброю, боєзаряди для ПЗРК і ПТРК, які можуть використовувати бойовики Донбасу", - повідомив депутат.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ