Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мер Херсона: Блокаду Криму треба було робити в березні 2014 року

Мер Херсона Володимир Миколаєнко розповів в інтерв’ю «Тижню», що блокаду Криму треба було починати ще в березні 2014 року, коли прибули перші переселенці.

«Блокаду треба було робити в березні 2014-го, коли прибули перші переселенці. Більшість херсонців не бажають годувати державу-агресора. Так, там багато українців, які вимушено залишилися. Але політика Кремля в тому, що Крим вони вважають територією РФ. Тому треба показувати: якщо територія окупована, то вона окупована. Агресором. І не можна годувати людей, які катували кримських татар, які будують поліцейську державу, завдяки яким з’явилися політичні в’язні. І рахувати в таких умовах економічні втрати не зовсім доцільно. Коли триває війна, економіка не розквітає», — сказав він.

Миколаєнко також розповів, що місто складно переживає війну. Є напруження, є стрес.

«Складно. Ми розуміємо, що за сотню кілометрів стоїть потужне російське військове угруповання. Є напруження, є стрес. У Херсонську область залітають ворожі гелікоптери, безпілотники. Це позначається на спокої людей», — розповів мер.

За його словами, навіть спротив окупації Криму, нещодавня енергетична блокада з підривом електроопор викликають питання.

«Тут можна дивитися двояко. З одного боку, ми маємо протидіяти агресорові, не повинні постачати світло та воду окупанту. Не можна до нього з короваєм ходити. А з другого — від підриву опор страждають населені пункти в Україні. Тож питання: а чому їх не підривати на території Криму, якщо ви такі партизани й патріоти?», — пояснив Миколаєнко.

Тиждень.ua
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ