Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мер Львова Андрій Садовий зустрівся з Папою Римським

Фото - соцмережі Андрія Садового
Фото - соцмережі Андрія Садового
1/4
Разом з дружиною Катериною Кіт-Садовою та очільником Першого медоб'єднання Львова Олегом Самчуком вони зустрілися з Папою Франциском. Про це міський голова повідомив у своєму фейсбуці.

Львів'яни зробили Святішому Отцеві промовистий подарунок у вигляді дерев'яного хреста, де поміщено шматок металу. Це олово з куль, які були вийняті з людського тіла внаслідок російсько-української війни. Вручив подарунок наприкінці аудієнції міський голова Львова Андрій Садовий, за словами якого цей хрест є символом всіх «розіп’ятих», які страждають і вмирають в Україні. Серед подарунків, які вручила делегація Міста Лева, був також жовтий браслет, який Святіший Отець почепив на руку.

"Кілька хвилин, щоб сказати все, що потрібно, усе, що важливо.

На фото дерев’яний хрест – символ перемоги добра і правди, який “поранений” осколком російської ракети. Поранений, але НЕЗЛАМНИЙ, як усі українці. Цей осколок витягнули з тринадцятирічної дівчинки Насті. Папа про це знає. Думаю, кожен дуже чітко зрозумів символізм", - написав Андрій Садовий.

Глава католицької церкви благословив хрест, й тепер він подорожуватиме церквами по світу, щоб закликати всіх вірних молитись за Україну. Ще один такий хрест залишиться в нього, щоб кожного дня нагадувати про ціну, яку платять українці за правду та свободу. 

Як відомо, при зустрічі також поговорили й про наслідки російської агресії та проєкт UNBROKEN Ukraine, що запустили у Львові, щоб лікувати, протезувати та реабілітувати українців, які постраждали від війни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ