Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Мер Маріуполя: В Росію депортували 20-30 тисяч жителів міста

Від початку війни Росії в Україні з Маріуполя евакуювали половину населення, яке до війни складало 540 тисяч жителів. Про це в розповів мер міста Вадим Бойченко.

"Щойно війна почалася і поки працювала залізниця, звичайні дороги, виїхало близько 140 тисяч. Потім ще близько 100 тисяч. 60 тисяч вивезли організовано через коридор за допомогою волонтерів", - повідомив мер.

За його словами, на околицях міста також залишаються люди, які потребують евакуації.

"Починаючи з шостого дня війни ми намагаємося зробити все, щоб запрацював маршрут евакуації. Але російські війська робили та роблять все можливе для того, щоб у Маріуполі не лишилося жодного автобусу. 150 нових автобусів вони перетворили на попіл", - сказав Бойченко.

Ще від 20 до 30 тисяч жителів Маріуполя були насильно депортовані до Росії, оцінює міський голова. За його словами, "важко сказати, навіщо вони (росіяни - Ред.) це роблять". 

На питання про кількість жертв у Маріуполі мер Бойченко відповів: "Не хочу нікого лякати. Можу сказати точно, що ця цифра (2187, останні офіційні дані - Ред.) вже набагато більша. Це тисячі людей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ