Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Меркель і Макрон домовилися розробити план щодо зміцнення Євросоюзу

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон домовилися розробити середньостроковий план розвитку Європейського Союзу, щоб зробити єврозону більш стійкою до криз. Повідомило видання НВ.

Як передає Reuters, про це заявила німецький канцлер за підсумками переговорів з французьким лідером у понеділок, 15 травня. 

"У довгостроковій перспективі Німеччина буде успішною, якщо Європа підніметься, і Європі вдасться домогтися успіху, тільки якщо буде сильна Франція", - заявила Меркель. 

За її словами, Німеччина готова до того, що в договори ЄС, можливо, будуть внесені правки. Однак спочатку потрібно окреслити сфери, які потребують реформування. 

Нагадаємо, що 15 травня Еммануель Макрон з першим офіційним закордонним візитом в якості президента Франції відвідав Берлін, де зустрівся з німецьким канцлером Ангелою Меркель. 

14 травня у Франції пройшла церемонія інавгурації Еммануеля Макрона. У другому турі виборів президента Франції переможцем став лідер руху Вперед! Еммануель Макрон, набравши 66,06% голосів, у той час як глава ультраправого Національного фронту Марін Ле Пен отримала 34,94% голосів. 

НВ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ