Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мертва риба, кишкова паличка: заборонили купатися на центральному пляжі Луцька

На центральному пляжі Луцька на річці Стир, попри розпал літа, купатися заборонено. Річ у тому, що фахівці Держпродспоживслужби виявили у воді кишкову паличку, - повідомляє власкор Гал-інфо.

Цьогоріч головну річку Луцька – Стир – переслідують екологічні негаразди. Спочатку місцеві ЗМІ повідомили про забруднення річки, у результаті чого навіть загинула риба в районі прилуцьких сіл Жидичин та Княгининок. Тоді ж лунали закиди про причетність до забруднення комунального підприємства «Луцькводоканал».

Зі слів директора КП Віктора Гуменюка, очисні споруди працюють в технічному режимі.

«На сьогодні, враховуючи всі метеорологічні умови, в багатьох ставках та озерах піднялася вода з так званим кольором «кока-коли». Що є причиною цього, з’ясовують екологи та відповідні спеціалісти. Ми контролюємо якість вкидів у Стир та працюємо над поліпшенням їхніх характеристик. Щодо загибелі риби, то висновки щодо причин та наслідків цієї проблеми повинні надати екологи. Очисні споруди працюють цілодобово, а за останній період не було порушень та аварій», - розповідає керівник водоканалу. 

Однак, на цьому проблеми з купальним сезоном на центральному пляжі Луцька не закінчилися. Як повідомляє Суспільне Волинь, фахівці Держпродспоживслужби виявили у водоймі кишкову паличку, тож купатися на пляжі – заборонено.

Чимало людей не зважають на заборону, спокійно рятуючись від спеки у річці. Проте, є й обережніші. 

«Вода в річці брудна. Попри це, людей на пляжі багато. Дистанції ніхто й не думає дотримуватись. За останніми дослідженнями, коронавірус в прісній воді живе близько 30 днів, а наша область - в лідерах за кількістю хворих. Я краще утримаюсь від купання, але збережу здоров'я», - розповідає Вікторія, студентка Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ