Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Мешканці близько 8 квартир все ще відмовляються переїжджати з театру ім. М. Заньковецької

Для того, щоби з театру імені Марії Заньковецької в Львові відселили мешканців 43 квартир, треба 57 квартир. Про це Гал-інфо повідомив заступник генерального директора театру ім. М. Заньковецької з питань капітального будівництва Роман Порада.

«Ми пройшличерез кожну квартиру. Я був у більшій половині помешкань, працівники відділу разом з представниками Галицької районної адміністрації обійшли решту. Записували побажання людей, щодо місця їх відселення…», – розповів Роман Порада. І додав, що такий квартирний обхід робили у 2010 році.

За його словами, в основному люди згодні переїжджати в помешкання, які недалеко від центру міста. «Погоджуються на проспект Чорновола, вулиці Варшавську, Пасічну, навіть Сихів. Водночас категорично проти Рясного…»,– розповів Роман Порада.

Втім, як наголосив заступник генерального директора театру з питань капітального будівництва, на відселення згодні не всі мешканці: «Із 43 квартир згоду на переселення не дали мешканці 7-8 помешкань».

Водночас Роман Порада розповів, що умови в квартирах, які розташовані в театрі, просто жахливі: комунальні вигоди мають десь 30%.

Як він пояснив, на місці цих помешкань хочуть облаштувати гримерки для акторів, збільшивши їх кількість удвічі, також планують зробити складські приміщення.

Додамо, що генеральний директор Національного театру імені Марії Заньковецької Андрій Мацяк раніше повідомляв про те, що тривають переговори з керівництвом міста щодо виділення земельної ділянки для зведення нового будинку. Також ведуться перемовини з кількома забудовниками.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ