Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Мешканці Львівщини подали близько 500 декларацій про доходи, одержані за кордоном

Якщо громадянин одержав у 2009 році доходи за кордоном він зобов’язаний їх задекларувати та сплатити податок. На сьогодні громадянами Львівщини уже подано близько 500 декларацій про доходи, одержані за кордоном, – повідомили відділу взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю ДПА у Львівській області.

 

Законом про оподаткування фізичних осіб установлено, що об'єктом оподаткування податком з доходів фізичних осіб резиден­та є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід, доходи з джерелом їх походження з України, які підляга­ють кінцевому оподаткуванню при їх виплаті, іноземні доходи.

 

Іноземний дохід це дохід, відмінний від доходу з джерелом його поход­ження з України.

 

Якщо джерело виплат будь-яких оподатковуваних доходів є іноземним, то сума такого доходу включаєть­ся до складу загального річного оподатковуваного до­ходу платника податку — їх отримувача, який зобов'я­заний подати річну податкову декларацію.

 

Річна декларація про майновий стан і доходи (податко­ва декларація) подається платником податку — резиден­том до податкового органу за своєю податковою адресою у термін до 1 квітня наступного за звітним року. Тобто фі­зичні особи — резиденти України, в тому числі заробітчани, які протягом звітного податкового, зокрема 2009 р., мали іноземні доходи, зобов'язані подати до податкового органу за своєю податковою адресою річну податкову декларацію до 1 квітня 2010 р.

 

Якщо згідно з нормами міжнародних договорів, згоду на обов'язковість яких надано Верховною Радою України, платник податку може зменшити суму річного податково­го зобов'язання на суму податків, сплачених за кордоном, то такий платник визначає суму такого зменшення за виз­наченими підставами у річній податковій декларації.

 

Державні податкові інспекції у кожному місті та райо­ні області запрошують прийти і прозвітувати всіх, хто зо­бов'язаний подати декларацію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ