Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканці Нижанковицької ОТГ хочуть будівництва митного переходу

На Львівщині у майбутній Нижанковицькій ОТГ провели соцопитування громади з приводу перспектив об’єднання, повідомив кореспондент Гал-інфо у Старосамбірському районі.

Суспільна служба України у Старосамбірському районі Львівської області провела опитування громадської думки жителів сіл, що об’єднуються в одну громаду - Нижанковицьку ОТГ. В опитуванні взяло участь 217 осіб, що проживають на території ОТГ.

Вибірка становить 7, 23%. Похибка опитування – 1,5%.

Службу цікавили погляди жителів майбутньої громади на проблеми громади, бачення її розвитку, уявлення про майбутнього голову, довіра до різних знакових осіб території.

Найбільше громада прагне будівництва митного переходу. Понад 90% громадян вважають, що майбутній перехід підніме добробут громади, близько 80% сподіваються на покращення добробуту їх сімей. 

Наступним за рейтингом виявилося питання об’єднання громад. Приблизно 70% вважають, що це покращить життя у селах Нижанковичі, Боршевичі і Библо.

Уявного майбутнього голову об’єднаної територіальної громади більшість бачить особою чоловічої статі (більше 40%), небагатого, середнього достатку (близько 50%) та обов’язково з вищою освітою (60%). Серед популярних рис характеру уявного голови опитувані вирізняють чесність (понад 60%) і розум (понад 50%). Як видно з опитування, жителі категорично не хочуть бачити на цій посаді хитру особу, «скоробагатька», політикана.

Проводячи опитування, Суспільна служба, запропонувала чотирьох кандидатів на розгляд громади і дозволила голосувати одночасно за двох осіб. Тепер жителі можуть порівняти свої уявлення про ідеального голову з їх реальними уподобаннями. Наразі, лідером симпатій громади є сільський голова Нижанкович Володимир Смолінський.

Інтерв’юери Суспільної служби, які проводили опитування, також цікавилися, до думки яких осіб у громаді найбільше прислухаються. Опитування продемонструвало, що це – депутат Львівської обласної ради Михайло Гичка, виходець із села Олег Паска, а також директорка місцевої школи Марія Керницька  і місцевий парох о. Михайло Іваничко.

Дослідження проблем громади показало, що жителів найбільше (70-90 %) хвилює стан доріг, брак робочих місць і транспортне сполучення.

Суспільна служба України висловлює глибоку вдячність мешканцям Нижанкович, Борщевичів і Библа за продемонстровану високу культуру і доброзичливість при проведенні опитування.

Довідка. Нижанковицька ОТГ об'єднає дві сільські ради. Чисельність населення - 3589 мешканців. Доходи - 9 629 400 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ