Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканці вул. Лемківська, 8 пікетували будинок Садового

Сьогодні, 29 червня, у Львові мешканці житлового будинку, що на вул. Лемківська, 8, о 07:00 пікетували будинок мера Львова Андрія Садового із проханням "впустити їх пожити" до того моменту, поки їх не відселять з аварійного будинку, поблизу якого планується велика житлово-комерцій забудова. Про це в коментарі Гал-інфо повідомив Роман Верхоляк, учасник акції, керівник ГО "Вектор права".

За його словами, поблизу житлового будинку що на вул. Лемківська, 8 компанія "Резервплюс"  на 1,5 га має намір провадити житлово-комерційну забудову. Однак  будинок на вул. Лемківська, 8 є аварійним - згідно з висновком департаменту містобудування Львівської міської ради. Але мешканців ніхто не квапиться виселяти, а тепер вони просто бояться, що аварійник будинок не витримає нового будівництва поруч і просто завалиться.

Під будинком Садовогог ми простояли до 9 години ранку. до нас ніхто не вийшов. Тепер ми пішли до Ратуші, де зараз відбувається сесія Львівської міської ради. Також, мешканці мають намір перекрити проспект Чорновола. Таким чином вони вимагають не надавати земельну ділянку поруч з їхнім аварійним будинком та не надавати дозволу на будівництво ще однієї багатоповерхівки, допоки їх не відселять згідно з чинним законодавством.

У випадку, якщо земельна ділянка буде надана та розпочнеться будівництво нових багатоповерхівок поруч з аварійним будинком, це може призвести до його обвалу та загибелі його мешканців. Питання про надання цієї земельної ділянки під будівництво внесено у порядок денний засідання сесії Львівської міськради, яка відбувається сьогодні, 29 червня. Перекриття вулиці розпочнеться орієнтовно о 13.00", - повідомили організатори протесту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ