Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканцям Львівщини розкажуть, що таке громадські пасовища

Львівська обласна державна адміністрація 16 червня о 14.00 проведе онлайн лекцію на тему "Створення громадських пасовищ. З чого розпочати?".

Лекцію проведе заступниця начальника управління-начальник відділу розвитку аграрної інфраструктури, земельних відносин департаменту агропромислового комплексу Львівської ОДА Тетяна Борушок.

Громадське пасовище – це земельна ділянка, що в більшості випадків знаходиться на землях запасу або резервного фонду за межами населених пунктів, і як правило, використовуються мешканцями територіальних громад для випасання власної худоби.

Напередодні заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко зазначив, що на сьогодні по всій Україні запущено процес оформлення таких громадських пасовищ.

«Саме зараз органи місцевого самоврядування мають можливість зарезервувати земельні ділянки під пасовище законним способом і ніколи в майбутньому не мати проблем із забезпеченням площ землі сільськогосподарського призначення для мешканців, що здійснюють випас худоби. Це в свою чергу дасть можливість зупинити спад поголів’я ВРХ та розвивати молочне скотарство. Прошу органи місцевого самоврядування активно включитись в роботу. Відмовки, що процес розробки документів є тривалим, а ваша каденція добігає кінця не мають здорового глузду. Почніть процес заради мешканців свої рад. Голів райдержадміністрації прошу поставити питання на контроль, дедлайн по цій роботі до 15 червня. Хочу, аби від кожної сільської ради було стільки клопотань до ГУ Держгеокадастру у Львівській області, на скільки є потреба по селах», - прокоментував заступник голови облдержадміністрації Юрій Бучко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ