Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Металеві паркани - ціни на них, та з чого вони складаються

Металеві паркани за останні роки стали найбільш популярним типом огорожі. Все більше користувачів вибирають металеві огородження як для приватних домогосподарств., так і для комерційного використання. А чому б і ні, адже вони володіють рядом позитивних якостей, як то:

  • Гарні механічні характеристики - міцність, жорсткість, менша загальна вага конструкції тощо..
  • Довговічність та надійність. Метал не горить та добре протистоїть зовнішнім впливам
  • Швидкість та простота монтажу, який багато хто може виконати самостійно власними силами.
  • Ремонтопридатність. Більшість пошкоджених елементів досить легко замінити, і знову ж таки самостійно.
  • Великий вибір модифікацій, що дозволяє підібрати паркан з металу під будь-яке завдання з певним функціоналом.

І це ми взяли тільки загальні переваги металічних парканів, не зачіпаючи такі специфічні моменти, як можливість модифікації існуючого паркану або особливостей використання менш складного у виготовленні фундаменту.

Але є один теоретичний чинник, який досі заважає деяким потенційним власникам вибрати саме металевий паркан - ціна. Вони вважають, що простіше вибрати паркан з дерев'яним заповненням, або тим чи іншим способом будувати кам'яну огорожу. І ці думки цілком хибні, хоч, як то здається на перший погляд і не, так. Часи, коли огорожі з металу робились з того, що десь було знайдене або випадково придбане (або взагалі вкрадене) пройшли. Наразі сучасні металеві огорожі виготовляються в заводських умовах, зі спеціально виготовленого універсального прокату з конструкційної сталі, а їх розробкою займаються професійні інженери з залученням автоматизованих систем.

металеві паркани ціни

На вартість металевого паркану впливають наступні чинники:

  • Тип обраного паркану. Один з найважливіших моментів, тому що саме від нього залежить кількість використаного металу, складність виготовлення певних елементів конструкції та особливість його складання. Один з найпростіших і найпопулярніших суцільних варіантів - паркан з профнастилу - має просту конструкцію з масових недорогих матеріалів і буде максимально дешевим. Ненабагато дорожче буде і паркан, який вже має спеціально виготовлені для нього ламелі - євроштакетник. Інша справа - це конструкційно складніші паркани типу Жалюзі. Тут і ламелі складної форми з кількома вигинами, і специфічний прокат силової рами, і більше трудовитрат на збірку. Але і пропонують такі огорожі набагато більше.
  • Кількість використаного металу, його товщина, виробник та кількість спеціалізованих деталей в конструкції. Взяти готовий профлист, та порізати його, або спеціально виготовити лаги складної форми - ці моменти відчутно вливають на вартість. А коли вже заходить про кастомні моделі з малюнком, вирізаним лазером під замовлення - там ціна може збиратись у космос. І не забуваємо про антикорозійне покриття - цинкування, та ґрунтове та фінішне фарбування. Але ж такі паркани й простоять набагато довше, ніж ті ж самі, виготовлені з дерева.
  • Специфіка збірки та монтажу металевого паркану. Одна справа заливати фундамент з нуля, а інша - використати вже наявний, просто прикріпивши до нього стовпи. А можна і взагалі прикріпити металеві секції до стоячих кам'яних опор. Причому багато цих робіт можна провести самостійно, якщо володіти певними навичками та мати елементарні інструменти.

металевий паркан ціна київ

Ну і всілякі інші моменти, як то логістика компонентів, розмір секцій та інше. Та й про гарантію від виробника не забуваємо. Але в усіх випадках, якщо протиставити всі переваги та недоліки, порахувати витрати на обслуговування (а час це теж гроші), і вірно порівняти металеві паркани - ціни на такі моделі раптом виявляться і не такими ж вже високими. Або навіть меншими, особливо в довгостроковій перспективі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ