Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

MFA: Рекомендації МЗС громадянам України, які планують поїздку до Франції

MFA: Рекомендації МЗС громадянам України, які планують поїздку до Франції. Повідомила прес-служба МЗС України.

У зв’язку із наближенням початку Чемпіонату Європи з футболу ЄВРО 2016 у Франції Посольство України рекомендує громадянам України, які планують здійснити поїздки до Франції в цей час, врахувати таке.

У зв’язку зі скоєнням у листопаді 2015 року терористичних актів у Парижі, на території Франції на час проведення Чемпіонату Європи з футболу ЄВРО 2016 та велоперегонів Тур де Франс продовжено термін дії режиму надзвичайного стану до 26 липня 2016 року.

Режим надзвичайного стану передбачає посилений прикордонний та митний контроль на всіх кордонах Франції, певні обмеження прав і свобод громадян у частині проведення масових зібрань та відвідання окремих місць, а також надання дозволу правоохоронним органам на здійснення адміністративних обшуків. Водночас, Шенгенське законодавство продовжує діяти без обмежень на території Франції.

З огляду на вказане, МЗС рекомендує громадянам України, які планують здійснити поїздку до Франції, мати при собі, разом з дійсним паспортом та документом, що дає право в’їзду до цієї країни (віза, посвідка на проживання тощо), підтвердження мети перебування у Франції.

Увага! В країні дозволяється до ввезення сума готівкою із розрахунку 10 тис. євро на родину, як осередок суспільства, а не на одну особу. Дозволена сума до ввезення не змінюється незалежно від кількості членів родини.

В період проведення матчів Чемпіонату Європи з футболу ЄВРО 2016 та велоперегонів Тур де Франс громадянам України рекомендується виявляти підвищену пильність та обачність під час відвідання місць масового скупчення людей (футбольних фан-зон тощо), відомих історичних пам’яток, чітко виконувати всі вказівки і рекомендації сил безпеки та місцевої влади, бути готовими до перевірки документів та особистого контролю представниками правоохоронних органів, завжди мати при собі документи, які посвідчують особу, відслідковувати інформацію щодо заходів безпеки в місцях перебування.

Враховуючи високий рівень ймовірності страйків працівників транспортного сектору економіки Посольство України настійливо рекомендує громадянам України заздалегідь опрацьовувати маршрути їх пересування країною.

У разі потрапляння у надзвичайну ситуацію громадянам України слід невідкладно звертатися до Посольства України у Франції за номером телефону: +33-143-06-07-37, e-mail: [email protected], або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: +38-044-238-16-57.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ