Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міліціонери не стали поліцейськими автоматично, – Найєм

Колишні міліціонери ще не пройшли атестацію як поліцейські. Про це написав у Facebook депутат Верховної Ради Мустафа Найєм, який співпрацює з міністерством внутрішніх справ у питанні реформування цього відомства.

«У жодній області, починаючи з райвідділів і закінчуючи главками, атестації ще не проходили. Всі чинні співробітники працюють з додатком «в.о.» або в тимчасових штатах і, формально кажучи, ще не є поліцейськими. На даний момент триває процес формування атестаційних комісій і підготовка до проведення тестів», – відзначив Найєм.

Він додав, що в Києві та столичній області атестація розпочнеться наступного тижня, і закликав «усіх своїх колишніх колег з громадянського сектора, журналістів та громадських діячів» долучитися до формування атестаційних комісій.

У суботу, 7 листопада, в Україні набрав чинності закон «Про Національну поліцію». Зі вступом в силу документа українські міліціонери втратили свої повноваження і стали «виконувачами обов’язків» на своїх попередніх посадах.

Головою Національної поліції України призначено Хатію Деканоїдзе, колишннього ректора поліцейської академії в Грузії та грузинського міністра освіти. Голова патрульної поліції Олександр Фацевич став заступником керівника Національної поліції України.

2 липня Верховна Рада ухвалила законопроект про національну поліцію, президент підписав цей закон 4 серпня. Відповідно до закону, до складу поліції увійдуть підрозділи кримінальної та патрульної поліції, а також органи досудового розслідування, поліція охорони, спецполіція та поліція особливого призначення.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ