Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мільйони біженців з Росії можуть піти в Україну, - екс-посол

Проблеми на енергетичному ринку матимуть для Росії катастрофічні наслідки, що тією чи іншою мірою негативно вплине й на Україну. Таку думку висловив в інтерв'ю Радіо Свобода колишній посол України у США та Ізраїлі Юрій Щербак.

"Якщо говорити про катастрофічні події в Росії, то я ще до цього додаю в своїх статтях, що ці події можуть мати тяжкий вплив і на Україну, тому що хвилі біженців можуть піти в Україну, мільйони людей, таким чином і тут буде дуже важка ситуація створена", - зазначив він.

Як підкреслив дипломат, незважаючи на нинішні обставини, ми все одно залишаємося сусідами з Росією, тому радіти нещастям, які чекають на обидва народи, – нерозумно, та й просто аморально.

Читайте також: Російські товари відсьогодні заборонені до ввезення

"Зараз ситуація така, що в Україні накопичилася достатня кількість людей, які вважають Росію головним ворогом України – справедливо вважають, після того, що зробила Росія з Україною. Це активні люди, які втратили своїх друзів, своїх близьких на війні. Це люди, які воювали з російськими солдатами, з російськими бойовиками. Тому вони не допустять зрадницької, на їхню думку, швидкої нормалізації відносин або якихось таємних угод, у чому вони часто звинувачують українське керівництво...", - вважає Щербак.

Однак, за його словами, нормалізація двосторонніх відносин буде можлива лише після того, як "Росія повернеться на європейський демократичний шлях".

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ