Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мінекоенерго та YouControl підписали меморандум про співпрацю

Міністерство енергетики та захисту довкілля та YouControl 11 лютого підписали Меморандум про співпрацю задля підвищення прозорості у галузях енергетики та охорони навколишнього природного середовища, - інформують у прес-службі Мінекоенерго.

ʺМи вдячні за цю допомогу, адже Мінекоенерго виступає за максимальну прозорість діяльності у сфері енергетики та захисту довкілля. Цифровізація завжди сприяє відкритості та запобіганню корупційним проявам та порушенням законодавства, зокрема природоохоронного. Зі своєї сторони ми забезпечуємо доступ до інформації, оприлюднюємо відкриті дані, здійснюємо необхідні реформиʺ, - підкреслив Міністр.

Слід зазначити, що Мінекоенерго сприяє підвищенню поінформованості населення, надає дані щодо стану навколишнього природного середовища в Україні, поводження підприємств із відходами, використання природних ресурсів, виробництва електроенергії, забезпечення енергоресурсами тощо. До сфери управління Мінекоенерго належать державні підприємства та установи, національні природні парки, наукові установи. Перевірка партнерів, кандидатів на посади у Міністерстві та крісла керівників держпідприємств є важливою  складовою посилення процесу відкритості.

Команда YouControl наголосила про підтримку  ініціативи прозорості в енергетичній та екологічній сфері, відкриття суспільно важливих даних. “Ми раді взаємодії із першим Міністерством, яке відкрито популяризує прозорість та сприяє використанню відкритих даних задля покращення життя громадян. Підтримуємо ініціативи в цьому напрямку та готові до реалізації спільних проектів”, ‒ прокоментувала Наталя Чорногуб, GR-менеджер YouControl.

Сторони домовились про взаємодію у цьому напрямку та означили плани подальших спільних дій. Зокрема, обговорили навчання співробітників Мінекоенерго щодо використання відкритих даних для уникнення корупційних ризиків.

Довідково

Система YouControl - онлайн-сервіс перевірки компаній. Платформа містить інформацію про 1,6 млн українських компаній та дає можливість здійснювати експрес-аналіз та оперативно відслідковувати інформацію щодо суб’єктів господарювання.

https://galinfo.com.ua/news/derzhkomteleradio_prodovzhuie_spivpratsyu_z_koordynatorom_proektiv_obsye_v_ukraini_337153.htmlНагадаємо, як писало Гал-інфо, Держкомтелерадіо продовжує співпрацю з Координатором проектів ОБСЄ в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ