Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мінекології заявило, що у річках України виявили залишки препаратів від коронавірусу

У трьох річках України, а саме Дніпрі, Дністрі і Сіверському Дінці, виявили залишки медичних препаратів, які застосовують під час лікування коронавірусу.

Про це розповів заступник міністра екології та природних ресурсів України Михайло Хорєв у недільному інтерв'ю телеканалу "Дом".

"Звідки беруться? Ми з вами вживаємо якісь таблетки, якісь уколи тощо, це все виводитися з організму й рано чи пізно потрапляє у водний об'єкт", — пояснив він.

За словами заступника міністра, наявність залишків препаратів у воді пов’язана з тим, що дуже багато людей хворіє на COVID-19.

"Ковідних" препаратів дуже багато. Те, що входить саме до "ковідного" протоколу, саме ці речовини зараз у нас у воді. Ми це фіксуємо. Ми ж з вами вживаємо таблетки. Велика кількість людей лікується, і це все потрапляє туди", — зазначив Хорєв.

"Боятися насправді поки що нічого. Ми не можемо сказати, що у нас стан значно гірше, ніж у сусідів в Європі ... Ми фіксуємо, скажімо, метали, але у нас немає фактично ртуті у воді, дуже добре. А в європейських річках є така проблема, і вони з цим активно борються. Словаки, які робили у нас скринінг, залишилися задоволені результатом. Вони сказали, що загалом ваші річки знаходяться в набагато кращому стані, ніж усі про них думають", - заявив заступник міністра.

Також Хорєв повідомив, що у воді є сліди "ковідних" фармпрепаратів. Вживані українцями таблетки, уколи, виводяться з організму і рано чи пізно потрапляють у воду.

При цьому він наголосив, що "в Європі відбувається те ж саме, є і хороші модернізовані очисні споруди, але є і старі. Навіть провідні країни - Німеччина і Франція... не досягли хорошого стану води".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ