Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мінінформполітики поглибить комунікацію з Facebook

Заступник Міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін провів зустріч з представниками компанії Фейсбук під час перебування з робочим візитом у Лондоні на запрошення Уряду Великої Британії. Про це повідомили в прес-службі МІП.

Провідна фахівчиня компанії з питань політики соціальної мережі у сфері контртероризму Д-р Ерін Марі Салтман, Керівник напрямку Політики Фейсбуку в Центральній та Східній Європі Габріела Чех та заступник Міністра обговорили процес вдосконалення політик Фейсбуку та їх імплементації.

Представники соціальної мережі вчергове запевнили Дмитра Золотухіна в тому, що в питаннях імплементації політик Фейсбуку немає жодного конфлікту інтересів, а саме – громадяни Росії не здійснюють модерації контенту, створюваного українськими користувачами, та не мають впливу на процес прийняття рішень щодо блокування та видалення контенту, який порушує стандарти спільноти.

Разом з тим, представники компанії запевнили, що Фейсбук продовжує працювати над вдосконаленням політик та їх імплементації. Так, зокрема, будуть розширені можливості більш ретельного та докладного пояснення користувачам суті порушень стандартів спільноти, які вони вчинили, а також буде вдосконалюватися можливість оскаржувати рішення про блокування контенту користувачів.

Дмитро Золотухін, у свою чергу, ознайомив представників компанії з ситуаціями, які викликають глибоке занепокоєння з боку Міністерства інформаційної політики України, щодо можливих порушень свободи слова внаслідок блокування українських журналістів і блогерів.

Сторони досягли домовленості підтримувати обмін інформацією стосовно конкретних ситуацій з блокуванням українських користувачів, за умов наявності детальних відомостей щодо причин та обставин блокувань. Представники Міністерства зможуть за необхідності направляти деталізовану інформацію про блокування українських користувачів для додаткового розгляду на предмет наявності фактів порушення стандартів спільноти Фейсбук.

Окрім зазначеного, Дмитро Золотухін також довів до відома представників компанії Фейсбук юридичну позицію України щодо фактів терористичної діяльності представників так званих ДНР і ЛНР, а також фінансової та іншої підтримки цієї терористичної діяльності з боку Російської Федерації. Пані Ерін Марі Салтман підкреслила, що компанія Фейсбук дуже уважно ставиться до проблем протидії тероризму та здійснює масштабну діяльність щодо протидії проявам інформаційної підтримки насильства чи насильницької ідеології.

Серед іншого, заступник Міністра та представники Фейсбук обговорили можливе поглиблення співпраці у сфері забезпечення безпеки дітей онлайн. Зокрема, українська громадська організація «Ла-Страда», за підтримки Міністерства, вже стала партнером соціальної мережі, надаючи цілодобову консультативну підтримку дітям, які потребують допомоги онлайн. Важливим питанням спільної роботи є також інформування батьків про загрози і ризики, з якими можуть стикнутися діти в соціальних мережах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ