Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міністерство фінансів України шукає первинних дилерів

Міністерство фінансів України повідомляє про проведення серед банків відбору первинних дилерів, який відбудеться 16 жовтня 2018 року

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2009 року № 363 «Про запровадження інституту первинних дилерів на ринкудержавних цінних паперів» (із змінами) та наказів Міністерства фінансів України від 10 червня 2009 року № 757 «Про затвердження Порядку відбору та функціонування первинних дилерів» та від 21 липня 2009 року № 918 «Про затвердження складу комісії з відбору та оцінки функціонування первинних дилерів і примірного договору про співпрацю на ринку державних цінних паперів» (із змінами) Міністерство фінансів України повідомляє про проведення відбору первинних дилерів.

До участі у відборі запрошуються банки, які відповідають таким вимогам (далі – учасники):

  • мають ліцензію на провадження професійної діяльності на фондовому ринку - діяльності з торгівлі цінними паперами;
  • мають сплачений статутний капітал, еквівалентний не менш як 10 млн. євро;
  • мають практичний досвід роботи на ринку облігацій внутрішніх державних позик (далі – ОВДП) (загальний обсяг торгівлі ОВДП становить не менш як 1 млрд. гривень).
Учасники у термін до 17.00 12 жовтня 2018 року подають до Мінфіну за адресою: вул. Межигірська, 11 кім. 529 в одному примірнику:
  • заяву про участь у відборі, підписану офіційно уповноваженою особою та завірену печаткою;
  • документ, що підтверджує сплачений статутний капітал, еквівалентний не менш як 10 млн. євро;
  • завірену копію ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку;
  • діяльності з торгівлі цінними паперами;
  • інформацію про загальний обсяг торгівлі ОВДП, який повинен становити не менш як 1 млрд. гривень
  • довідку, надану Національним банком України та завірену його печаткою (оригінал або копію, завірену в установленому порядку).

Зазначені документи подаються у запечатаному конверті, на якому, крім поштових реквізитів, робиться напис «Для участі у відборі первинних дилерів».

Відповідальним за зв’язки з учасниками щодо подання заяв про участь у відборі є: Кириченко Андрій Васильович, тел.: (044) 201-56-09, факс (044) 463-68-55, 
e-mail: [email protected]
Після зазначеного терміну заяви від учасників не приймаються.

Наступного дня після завершення подання документів комісія з відбору та оцінки функціонування первинних дилерів (далі – комісія) здійснює оцінку учасників. Обсяги придбання ОВДП в розмірі 1 млн. гривень оцінюються як 0,001 бала за умови, якщо загальний обсяг торгівлі ОВДП становить не менш як 1 млрд. гривень.

Результат відбору та оцінка учасників оголошується шляхом розміщення повідомлення на офіційному сайті Міністерства фінансів України не пізніше 
16 жовтня 2018 року.

Комісія відхиляє заяви учасників, якщо вони не відповідають зазначеним у цьому повідомленні вимогам або учасниками надано не повний пакет документів.

За результатами відбору з учасниками, які пройшли відбір, укладаються договори про співпрацю на ринку державних цінних паперів згідно з примірним
договором, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 21 липня 2009 року № 918 (із змінами).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ