Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міністр інфраструктури України провів зустріч із заступником помічника Держсекретаря США

Як повідомили у прес-службі Мінінфраструктури, 9 травня 2019 року, Міністр інфраструктури України Володимир Омелян зустрівся із заступником помічника Державного Секретаря США Джорджем Кентом.
Міністр інфраструктури України провів зустріч із заступником помічника Держсекретаря США

Сторони обговорили широке коло питань двосторонньої співпраці, ключова увага під час дискусії була зосереджена на викликах, які стоять перед Україною.

Міністр інфраструктури висловив переконання, що зовнішньополітичний вектор, спрямований на європейську і євроатлантичну інтеграцію України, має бути збережений, а справжні реформи - продовжені.

Володимир Омелян закликав американську сторону спільно із інституціями ЄС посилити санкції проти Російської Федерації через ситуацію в Азовському морі. "Ми бачимо, що санкції діють, і на сьогодні це - ефективний механізм для зупинки повзучої окупації Азовського та Чорного морів з боку Росії", - заявив Володимир Омелян.

Окремо сторони обговорили розвиток інфраструктури Сходу України, розбудову нового міжнародного транспортного коридору Go Highway та посилення співпраці у галузі кібербезпеки.

Джордж Кент високо оцінив політику Міністерства інфраструктури України, спрямовану на розширення українсько-американського співробітництва, та запевнив українську сторону у тому, що США і надалі докладатимуть всіх зусиль, щоб допомогти Україні стати успішною.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ