Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міністр культури «заднім числом» підписав контракт з директором Львівського цирку?

Міністр культури Євген Нищук на підставі рішення конкурсної комісії підписав контракт з чинним директором Львівського цирку Романом Пришляком. Про це свідчить публікація істотних умов контракту на сайті Міністерства культури України. Однак сам Роман Пришляк це заперечую.

Як стверджує один з учасників конкурсного добору Юрій Титаренко, Міністерство культури України опублікувало  інформацію щодо істотних умов контракту з Романом Пришляком 22.11.2016 року, а зазначило, що 01.11.2016 року.  Докази ймовірного підписання контракту «заднім чилом» Юрій Титаренко наводить на своїй сторінці у «Фейсбук».  Згідно ЗУ «Про культуру» (ст.21.5, п.15), «Істотні умови контракту публікуються на офіційному веб-сайті органу управління не пізніше наступного дня після його підписання».

Про те, що Роман Пришляк є фігурантом кримінальної справи за зловживання владою або службовим становищем ЗМІ повідомляли ще 2013 року. Судова справа триває уже понад три роки. Також ЗМІ писали і про численні порушення уже під час цьогорічного конкурсного  добору на посаду керівника Державного підприємства «Львівський державний цирк». Ідеться про те, Роман  Пришляк не надав конкурсній комісії обов’язкову інформацію, а саме – у автобіографії (кандидат1) не зазначив відомості про відсутність судимості та приховав інформацію про те, що він на даний час притягується до кримінальної відповідальності.

Як повідомила член комісії Елена Салата (Olena Salata) в окремій думці до протоколу засідання, Міністерство культури було проінформоване про цей факт, а також  про те, що один з членів конкурсної комісії, директор Львівського драмтеатру ім. М. Заньковецької Андрій Мацяк, виступав поручителем Романа Пришляка у кримінальній справі про обрання запобіжного заходу.

Проте відповідальна особа організатора, секретар комісії Лілія Іванова, приховала цю важливу інформацію від членів комісії, що значною мірою вплинуло на перебіг голосування.

Під час самого конкурсного добору голова комісії гендиректор палацу «Україна» Роман Недзельський запропонував пану Пришляку під час презентації конкурсної програми дописати інформацію у автобіографії про відсутність судимості (3:19:12 відеотрансляції  конкурсу), хоча згідно з умовами конкурсу Романа Пришляка не повинні були допускати до участі в ньому іще на попередньому етапі. Про ці та інші порушення Юрій Титаренко зазначає у своєму зверненні до Міністерства культури.

Члени конкурсної комісії Елена Салата (Olena Salata), Ляшук Марина (Matilda Marina) та Юрій Стулов (Yuriy Stulov) не погодились з перебігом та результатом конкурсу та ініціювали зустріч з Міністром культури, яка відбулася 03.11.2016 р. Окрім представників міністерства та вказаних членів комісії на зустрічі також були присутні кандидати конкурсу Роман Пилипович, Ігор Домчак та Юрій Титаренко. Тема зустрічі була пов’язана з реформуванням циркової галузі. Одним з питань було проведення конкурсних доборів на посаду керівників державних підприємств, зокрема питання процедури конкурсу на посаду керівника ДП «Львівський державний цирк».  Члени конкурсної комісії надали окремі думки (1,2,3) до протоколу комісії про незгоду із ухваленим рішенням і з вимогою його скасування та проведення  нового конкурсного добору. Конкурсанти також заявили про незгоду із результатами конкурсного добору через численні порушення під час його проведення  та маніпулювання інформацією з боку організатора конкурсу.

 «На цій зустрічі, що відбулася 3 листопада, Міністр культури Євген Нищук сказав, що контракт з Пришляком ще не підписаний і він зважить на всі претензії та зауваження під час ухвалення рішення. Тому незрозуміло, як на сайті Мінкульту могла бути розміщена інформація про підписання контракту з Романом Пришляком, датована 1 листопада», – зазначає Юрій Титаренко.

Коментар директора ДП «Львівський державний цирк» Романа Пришляка:

"Я розумію кандидатів на посаду директора ДП «Львівський державний цирк», які не пройшли відбір, і нині будь-якими шляхами намагаються скасувати рішення конкурсної комісії. Але конкурсний відбір відбувся згідно з усіма юридичними нормами. На сайті Міністерства культури України є повний відеозвіт.

Щодо моєї кримінальної справи. Без вироку суду людина не може мати судимості. Якби були беззаперечні докази моєї вини, вирок був би винесений давно.

На сайті Мінкультури були опубліковані всі матеріали. Члени конкурсної комісії знали про моє кримінальне провадження, адже в своєму мотиваційному листі колишній директор ДП «Львівський державний цирк» і один з кандидатів Домчак І.А. чітко це описував. Тому інформація, викладена Титаренком Ю.О. щодо приховування кримінальної справи, є неправдою.

А контракт зі мною був підписаний згідно з рішенням конкурсної комісії відповідно до чинного законодавства".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ