Слухай онлайн
Cуспільство

Біля львівського цирку встановлять пам`ятник Антоничу

Ремонтні роботи біля Львівського цирку стартували. Так, на площі вже оновлюють мощення, незабаром провдуть озеленення, а в центрі скверу встановлять пам’ятник Богдану-Ігорю Антоничу. Завершити облаштування простору планують до жовтня, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Загалом проект щодо реконструкції простору поблизу цирку охоплює 3 складові: площу, передану місту цирком для реалізації проекту, сквер та власне пам’ятник. Так, на благоустрій площі в міському бюджеті передбачено 1,45 млн грн, на сквер – 1,46 млн грн, та на будівництво пам’ятника – 2,178 млн грн.

«Проект пам’ятника вже має 3 роки. Його цьогоріч доопрацьовували. Вже проведено тендер, визначений виконавець, і є надія, що цей проект реалізують до початку жовтня, тому що там роботи трошки складні. Окрім того, згідно з проектом оновлення скверу, на площу звідти перемістять скульптуру з клоунами – це було побажання керівництва цирку», – розповідає голова Галицької РА Ірина Іванчина.

Як зазначила керівник міського управління урбаністики Олександра Сладкова, важливим елементом реконструкції площі є розмежування простору для паркування та простору для відпочинку. Так, поблизу цирку передбачене облаштування паркінгу на 49 місць. Окрім того, за словами посадовця, тут планують висадити 11 дерев різного розміру та 22 кущі. Йдеться про південні рослини, на кшталт райських яблунь, катальп чи шовковиць, які зможуть витримувати високі температури. «Ми намагалися слухати людей. Усі їхні думки здебільшого сходились на тому, що тут хочуть бачити якусь зелень, тінь. У будь-якому разі на площі буде багато плитки, тож виживуть лише ті дерева, які потребують менше вологи і здатні витримувати велику спеку», – зазначає Сладкова.

Також зараз фахівці продовжують працювати над проектом оновлення дитячого майданчика біля цирку. Були також і пропозиції щодо облаштування неподалік мотузкового парку.

Як зазначив заступник директора Львівського цирку пан Любомир, востаннє цю площу ремонтували ще в 70-х роках, тож цей проект став приємною дуже несподіванкою для керівництва та відвідувачів закладу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ