Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міністр: зарплата вчителя має бути на рівні трьох мінімальних

Посадовий оклад педагогічного працівника має бути на рівні трьох мінімальних заробітних плат. Про це в інтерв'ю Укрінформу, відповідаючи на запитання щодо рівня заробітної плати вчителя, сказала міністр освіти Лілія Гриневич.

«Наша позиція визначена у проекті закону «Про освіту», який проголосований Верховною Радою в першому читанні: посадовий оклад педагогічного працівника має бути на рівні трьох мінімальних заробітних плат», - зазначила Гриневич.

За її словами з такою зарплатою вчитель одразу потрапляє у середній клас.

Разом з тим вона зауважила, що є питання в тому, як це буде забезпечуватися Державним бюджетом.

«Вже те, що ми підвищили рівень оплати праці вчителів на два тарифні розряди - було досить складним кроком. Важко переконати всіх, чому з усіх бюджетників зарплату потрібно підвищити тільки вчителям. Але всі розуміють, що стан українського педагога настільки погіршився, що всі погодилися з нашою пропозицією», - сказала Лілія Гриневич.

«Вчитель в усіх розвинутих країнах не є на вищому ступені середнього класу, але завжди потрапляє в середній клас. І тоді, звичайно, це професія, якою людина може забезпечити гідний рівень життя своїй родині», - підкреслила міністр освіти і науки.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ