Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Міністри охорони здоров'я України та Франції підписали декларацію про співпрацю

Міністри охорони здоров’я України та Франції Віктор Ляшко і Франсуа Брон підписали декларацію про співпрацю у сфері здоров’я та профілактики.
Фото зі сторінки Віктора Ляшка

Про це Віктор Ляшко повідомив у фейсбуці.

Міністри окреслили перші пріоритетні напрямки співпраці, серед яких — підтримка інтеграції України в охорону здоров’я ЄС, зокрема участь України у спільних європейських подіях, програмі EU4Health та в інших європейських програмах, що підтримують громадське здоров’я, та налагодження регулярного діалогу щодо перспективи вступу України в ЄС.

Одним із пріоритетних напрямків відомства вважають також співробітництво між лікарнями шляхом підтримки зміцнення кадрового потенціалу медичної сфери й обмінів між французькими й українськими закладами охорони здоров’я.

Йдеться про навчання та підвищення кваліфікації медичних працівників, вивчення та імплементацію передового досвіду управління медичними закладами та збільшення потужностей українських лікарень.

Третім важливим напрямком є підтримка розробки місцевих, регіональних і національних стратегій охорони здоров’я, а також пропозиції діагностики та догляду в таких сферах: протезування, реконструктивна хірургія та реабілітація; психічне здоров’я; профілактика, скринінг та лікування деяких хронічних захворювань, зокрема раку; медична візуалізація тощо.

Підписання декларації відбулося у спеціалізованій клініці протезування й реабілітації Superhumans Center, що відкрилась напередодні поблизу Львова.

Глава українського МОЗ Віктор Ляшко подякував своєму французькому колезі та всьому народу Франції за підтримку України, в тому числі й в медичній сфері!

"Це надзвичайно цінно в цей особливо складний для українців час!",  зазначив Ляшко. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ