Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Міноборони Британії назвало мету нових ракетних ударів по Україні

Від початку травня 2023 року Росія поновила часті удари ракетами великої дальності вглиб України
фото з сайту Слово і Діло

Росія поновила ракетні удари вглиб території України, що може свідчити про намагання послабити українську протиповітряну оборону.

Про це повідомляє Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

«Від початку травня 2023 року Росія поновила часті удари ракетами великої дальності вглиб України. Ймовірно, вони спрямовані предусім на послаблення української протиповітряної оборони», – йдеться у звіті розвідки.

Аналітики зауважують, що Росія почала частіше використовувати неозброєні безпілотні літальні апарати під час ракетних ударів. Серед них є БпЛА SuperCam російського виробництва, які відносно дешеві та мають достатню дальність, щоб пролетіти над цілями крилатих ракет.

«Росія, найімовірніше, вдалася до такої тактики, намагаючись отримати більш своєчасну оцінку бойових втрат і покращити наведення на ціль», – зазначають у Міноборони Британії.

За оцінкою британських аналітиків, повільний і неефективний процес націлювання був головною слабкістю російських військових у їхніх діях в Україні. "Однак повільні розвідувальні БпЛА дуже вразливі для української ППО", - констатують у Міноборони Британії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ