Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міноборони реформує військкомати в 2016 році, - Полторак

Міністр оборони України Степан Полторак повідомив, що в межах реформування обороноздатності країни завершується створення єдиного реєстру військовозобов'язаних.

"У 2016 році військкомати будуть реформовані в єдині центри обслуговування військовослужбовців", - зазначив він під  час публічного звіту щодо виконання програми діяльності Кабінету міністрів України у вівторок, 8 грудня, в Києві.

За словами Полторака, на цей момент вже сформовано 138 нових військових комісаріатів.

7 грудня глава Міністерства оборони України Степан Полторак в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі погодив подальші кроки з реформування Збройних сил України.

 

Раніше президент України Петро Порошенко неодноразово заявляв, що українська армія повинна здійснити повний перехід на стандарти НАТО до 2020 року з метою одержання Україною перспективи членства в альянсі.

Україна має намір до 2016 року збільшити на 30% витрати на розвиток озброєнь.

4 грудня президент України Петро Порошенко заявив, що в 2015 році в Збройні сили України було поставлено близько 34 тисяч нових і модернізованих зразків озброєння.

Загальний та спеціальний фонд оборонного бюджету України на 2016 рік складе близько 113 мільярдів гривень.

2 грудня повідомлялося, що президент України Петро Порошенко поставив вимогу до Кабінету міністрів України виділити на оборону 5% від ВВП у державному бюджеті країни на 2016 рік.

26 листопада повідомлялося, що президент США Барак Обама підписав оборонний бюджет США-2016 з $ 300 млн військової допомоги для України.

Хвилі мобілізації

20 листопада начальник головного управління персоналу Генерального штабу ЗСУ Ігор Воронченко заявив, що чергова хвиля мобілізації у ЗСУ може початися вже в лютому-березні 2016 року. "Швидше за все в лютому-березні", - сказав він.

Раніше в Генштабі ЗСУ допускали оголошення сьомої хвилі мобілізації на початку наступного року. 3 листопада український парламент посилив захист прав мобілізованих у відносинах з роботодавцями.

30 листопада міністр оборони України Степан Полторак заявив, що поки не бачить підстав для оголошення наступної хвилі мобілізації.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ