Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міносвіти надало рекомендації відновити навчання у школах

Міністерство освіти і науки рекомендує відновити принаймні змішане навчання у школах після перерви, що була викликана масштабною ракетною атакою рф 10-11 жовтня.

Про це в етері телемаратону сказав міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

"Я абсолютно впевнений, що безпекова ситуація по наявності сховищ сьогодні дозволяє 70% закладів освіти проводити принаймні змішане навчання. Тобто відновити соціалізацію всіх учасників освітнього процесу, спілкування учнів і вчителів", – зазначив міністр.

За його словами, бомбосховища у школах атестовані за стандартами Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Окрім того, він зазначив, що дитина знаходячись поза школою, до прикладу, в багатоповерховому будинку, іноді перебуває у більшій небезпеці при повітряній тривозі ніж у закладі освіти.

Міністр додав, що школи мають кваліфікований персонал, який здатний абсолютно повністю забезпечити безпеку всіх учасників освітнього процесу: супроводити дитину до сховища, забезпечити водою, дата можливість займатися відповідно до профілю того чи того класу, проводити групу продовженого дня тощо. 

Як зазначив перший заступник міністра освіти і науки Андрій Вітренко під час брифінгу у "МЕДІАЦЕНТР УКРАЇНА - УКРІНФОРМ"  МОН запропонувало місцевим органам влади та директорам самостійно визначити формат роботи шкіл, враховуючи безпекову ситуацію в регіоні. Він також додав, що у кожній школі канікули відбудуться індивідуально відповідно до затвердженого графіка навчального процесу.

Фото: Depositphotos

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ