Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мінські угоди не будуть виконані, – глава МЗС Польщі

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський вважає, що Мінські угоди не будуть повністю реалізовані та відзначає, що для вирішення конфлікту на Донбасі необхідне розширення Нормандського формату. Про це він заявив у інтерв’ю виданню Wprost, повідомляється на сайті МЗС Польщі.

Коментуючи шанси на швидке закінчення війни в Україні Ващиковський зазначив, що Мінські угоди не будуть реалізовані в повній мірі.

"На нашу думку, мінські угоду не будуть виконані", – наголосив шеф польської дипломатії.

В той же час, глава зовнішньополітичного відомства Польщі наполягає на тому, що для успіху розв’язання конфлікту на Донбасі необхідне розширення групи країн-переговірників щодо мирного врегулювання шляхом залучення США та Польщі.

"Потрібно розширити нормандський формат, тому що лише європейські держави, такі, як Франція або Німеччина не в змозі привести до змін у протистоянні з Росією. (...) Ми є єдиною державою ЄС і НАТО, яка межує як з агресором, так і з жертвою агресії. Будь-яка ескалація ситуації буде на нас впливати", – так обґрунтовує необхідність залучення Польщі до переговорів по Донбасу Ващиковський.

Як повідомлялося, високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні після завершення Ради асоціації Україна-ЄС у Брюсселі заявила, що Європейський Союз планує збільшити дипломатичні зусилля для мирного вирішення ситуації на сході Україні.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ