Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Мінсоцполітики бореться зі “схемами на гуманітарці”, а не легальним секонд-хендом, - Коваль

Міністерство соціальної політики бореться зі “схемами на гуманітарці” і не виступає проти бізнес “секонд-хенду”. Про це на Facebook повідомив заступник міністра соціальної політики Олег Коваль.

"Наше завдання – припинити потік контрабанди, яка завозиться в Україну під виглядом гуманітарної допомоги. Тому що досить часто “гуманітарний вантаж” використовується не для допомоги людям, а для ухиляння від сплати податків.

Знаєте чому? Тому що “гуманітарну допомогу” не потрібно розмитнювати! Гуманітарний вантаж – це предмети, які БЕЗКОШТОВНО роздаються цільовим категоріям населення чи установам. На ньому ніхто не повинен заробляти і єдина його мета – допомогти тим, хто цього справді потребує.

При цьому Мінсоцполітики – єдиний орган влади в Україні, який може надати тому чи іншому вантажу статус “гуманітарного”. Коли я очолив робочу групу із надання відповідного статусу, я здивувався об’ємам речей, які завозяться в Україну під виглядом “гуманітарки”. Здивувався у негативному сенсі – після перетину кордону ці вантажі фактично зникають з наших “радарів”. При цьому кількість нужденних фактично не зменшується.

За нашою інформацією, частина цих “гуманітарних речей” потім продається в магазинах або навіть бутіках. Наприклад: товари завозяться в Україну під виглядом гуманітарної, тобто безкоштовної допомоги, а потім продаються людям за гроші! Це схема! Це корупція! Це ухиляння від сплати податків!

Щороку від цих схем державний бюджет втрачає до 2 млрд грн! Ось проти цього і спрямована наша ініціатива.

Ми жодним чином не виступаємо проти легальних магазинів із вживаними речима, тобто “секонд-хендом”. Якщо товари в ці магазини завезені та продаються відповідно до норм вітчизняного законодавства, - ми не маємо нічого проти! Мінсоцполітики бореться зі “схемами на гуманітарці”, а не легальним секонд-хендом", - написав Олег Коваль.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, на Львівщині викрили контрабанду - брендовий одяг ввозили як секонд-хенд.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ