Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Мінцифри презентувала платформу Дія.Освіта

Зазначається, що оновлена платформа допоможе українцям зробити перший крок до нової професії й змінити своє життя.
Скриншот

Дія.Освіта – це наступний крок проєкту Дія.Цифрова освіта, що стартував у 2020 році. 

Про це під час презентації платформи Дія.Освіта розповів віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. 

"Є певні проблеми з працевлаштування на ринку праці, які потрібно вирішувати. І зараз Мінекономіки, уряд працюють над тим, щоб розв'язувати ці проблеми. Але людям, як ніколи раніше, потрібно швидко змінюватись і отримувати нові професії", — сказав Федоров.

Згідно з відкритими даними, у зв'язку з повномасштабним вторгненням в Україну близько 7 млн громадян стали вимушеними переселенцями. За даними Мінекономіки, 5 млн осіб втратили роботу через війну.

Дія.Освіта стане національною едьютейнмент платформою актуальних знань та навичок, де можна безплатно навчатися, опанувати нову професію та знайти роботу.

Михайло Федоров наголосив, що криза пришвидшує процес трансформації, а суспільство розуміє важливість навчання протягом життя: 

"Ми трансформуємо Дія.Цифрова освіта в Дія.Освіта. Ми тепер не тільки про те, щоб навчати цифрових навичок чи цифрових професій. Ми про те, щоб допомогати кожному українцю знайти себе й отримати нову професію", — заявив він.

Від сьогодні на порталі Дія.Освіта доступні 50 освітніх серіалів, які допоможуть знайти нову професію.

"По суті, це профтех онлайн. Ви можете здобути нову професію: від дата-аналітика до баристи, і дуже швидко інтегруватися в нове життя. Освітні серіали наповнені симуляторами, де на вибір учнів є кілька сценаріїв... По завершенню навчання учень отримує перелік вакансій в його регіоні за цією професією, де він зможе працевлаштуватися", — пояснив віцепрем'єр-міністр.

Окрім того, на платформі можна пройти новий індивідуальний курс, який автоматично створить система з огляду на запит учня. 

"Окрема фантастика — коли система автоматично для вас створює певний курс з набору модулів з різних курсів в єдиний новий для того, щоб ви розібрались з темою", — додав Федоров.

Мінцифри працює над тим, шоб восени запустити функцію Дія. Освіта в застосунку Дія. 

До слова, проєкт з оновлення платформи Дія.Освіта. реалізується за підтримки Google.org та Фонду Східна Європа. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ