Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Міська рада Львова хоче отримати борг по оренді землі на ринку „Південному”, а потім укласти договір оренди по незаконно збудованих об’єктах

Львівська міська рада хоче отримати борг по оренді землі на ринку „Південному”, а потім укласти договір оренди по незаконно збудованих об’єктах. Про це повідомив депутат Львівської міської ради, член тимчасової комісії для визначення вартості компенсаційних виплат за користування ТзОВ “АЙПІЄ-Л” земельною ділянкою та самочинною забудовою на вул. Щирецькій, 36 на території ринку “Південний” Данило Ярема під час прес-конференції сьогодні, 14 лютого. „Давайте вийдемо на цифру компенсації, яку ринок має сплатити в міську казну, а потім можна обговорити питання узаконення земельної ділянки, на якій розташований ринок „Південний”, – сказав він.
За попередньою оцінкою ТзОВ “АЙПІЄ-Л”  має сплатити 13,5 млн грн боргу за оренду землі – сказав голова тимчасової комісії для визначення вартості компенсаційних виплат за користування ТзОВ “АЙПІЄ-Л” земельною ділянкою та самочинною забудовою на вул. Щирецькій, 36 на території ринку “Південний” Андрій Стецьків.
За словами Андрія Стецьківа,  на першому етапі має бути узаконена земельна ділянка і майно ринку, встановлена чітка орендна плата. Ринок також має сплатити штрафні санкції по незаконно збудованих об’єктах, які можуть становити до 50% від балансової вартості об’єкта.
У випадку, коли керівництво ринку не піде на мирову угоду з міською владою, планується передати цю справу до суду і суд має надати дозвіл щодо спонукання власників ринку видати інформацію щодо незаконно збудованих об’єктів – зазначив Андрій Стецьків.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ