Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міська рада вимагає від «Львівобленерго» виправити ситуацію з електрозабезпеченням у Львові

Міський голова Андрій Садовий звернувся з відкритим листом до Міністра палива та енергетики України Юрія Бойка, голови національної комісії з питань регулювання електроенергетики України Олександра Рогозіна, голови Львівської обласної державної адміністрації Петра Олійника, голови правління ВАТ „Львівобленерго” Володимира Матвіїшина у зв’язку із ситуацією з енергозабезпеченням у місті. Повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі Львівської міськради.
 «У Львові склалася катастрофічна ситуація з електрозабезпеченням житлових будинків та об’єктів житлово-комунального господарства, яка може призвести до зростання соціальної напруги у місті.
Протягом січня 2007 року різко зросла кількість аварійних відключень електроенергії внаслідок виходу з ладу електричних мереж та електроенергетичних об’єктів, що знаходяться на балансі львівських міських електромереж (ЛМЕМ) ВАТ “Львівобленерго”.
Лише протягом першого місяця 2007 року на теплопостачальних організаціях зафіксовано 98 (!) випадків припинення електропостачання теплових об`єктів (73 – «Львівтеплоенерго», 25 – «Залізничтеплоенерго»). Внаслідок цього виникли перебої з теплозабезпеченням мешканців Львова, загальною тривалістю 266 годин (186 годин – «Львівтеплоенерго», 80 годин – «Залізничтеплоенерго»). На ЛМКП “Львівводоканал” зафіксовано 43 випадки припинення електрозабезпечення водопостачальних об”єктів, загальною тривалістю 33 години.
Такі відключення призводять до перебоїв з надання послуг населенню та погіршення їх якості. Випадки, коли цілі мікрорайони опиняються без електропостачання, стали системними. В одному лише будинку на вулиці Куліша, 17 було зафіксовано 43 (!) відключення протягом січня. Особливе занепокоєння викликають випадки відключення електропостачання житлових будинків, обладнаних електроплитами. Зокрема, 13 січня цього року через вихід з ладу електроенергетичного обладнання ВАТ “Львівобленерго” без електроенергії понад шість годин залишились мешканці 3-х багатоквартирних житлових будинків на вул. Панча, 8, 10, 12.
Жодного разу ані мешканці Львова, ані підприємства та установи не почули пояснень від «Обленерго» та механізму компенсацій за завдані збитки і незручності. Разом з тим, у випадку навіть незначних заборгованостей за електропостачання «Обленерго» без попереджень відключає житлові будинки, гуртожитки, державні установи та підприємства, погрожує зупинити весь міський електротранспорт.
Така неприпустима ситуація призводить до зростання невдоволення громадян і їх справедливих нарікань. Попри те, що компанія «Львівобленерго» є приватною структурою, об’єктом таких нарікань все частіше стають органи державної влади та місцевого самоврядування.
Зважаючи на викладене, прошу терміново вжити дієвих заходів щодо виправлення ситуації з електрозабезпеченням у Львові». 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ