Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міського голову Самбора звинуватили в корупції

Минулої п’ятниці, 5 серпня, Самбірська місцева прокуратура Львівської області вручила протокол про притягнення до адміністративної відповідальності у звязку з вчиненням корупційних діянь міському голові Юрію Гамару, секретарю міськради Юрію Дмитришину та заступнику міського голови Миколі Лозинському. Двох інших заступників міський голова нещодавно звільнив. Про це повідомив журналіст Гал-інфо.

Щодо суті звинувачень, то йдеться про конфлікт інтересів.

Додамо, що складення протоколу про корупцію ще не означає притягнення особи до відповідальності за корупційне правопорушення. Це компетенція суду, до якого зазначений протокол надсилається для розгляду.

Якщо суд винесе ухвалу про притягнення особи, щодо якої складено протокол про корупцію,  до адміністративної відповідальності, і це рішення набере законної сили,  міські чиновники мали б втрати посади рішенням міської ради. Однак це не стосується міського голови, який звільняється з посади на підставі і в порядку передбаченому нормами Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" - після ухвали суду про корупцію, коли це станеться двічі протягом року. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ