Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міський голова застеріг від купівлі квартир на вул. Пасічній, 90а

Сьогодні, 22 квітня, під час засідання виконавчого комітету ЛМР, міський голова Львова застеріг від купівлі квартир на вул.Пасічній, 90а. Він зауважив, що квартири за цією адресою вже продають, а містобудівні умови та обмеження не отримали. «І не отримають», - наголосив міський голова Андрій Садовий. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«На виконкомі під час розгляду питання щодо містобудівних умов та обмежень по вул.Пасічна, 90а, забудовник «МС ІМПЕРІАЛ», було виявлено, що забудовник вже продає квартири в будинку, який не відповідає жодним стандартам і порушуючи чинне законодавство – немає містобудівних умов. Велике прохання до мешканців Львова, гостей утримуватися від купівлі будь-яких квартир, бо це виглядає на аферу», - сказав міський голова Андрій Садовий.

Нагадаємо, сьогодні на виконавчому комітету головний архітектор міста інформував про містобудівні умови та обмеження, які перебувають на розгляді в управлінні архітектури. Зокрема, йшлося про містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки на будівництво багатоквартирного житлового будинку на вул.Пасічній,90-а зі знесенням індивідуального житлового будинку. Замовник - ТзОВ «МС ІМПЕРІАЛ».

«На жаль, ми змушені відмовити у видачі містобудівних умов, тому що компанія є власником двох ділянок з викуплених особняків, між ними є існуючий житловий будинок, який не мають бажання продавати. Ця сторона вул.Пасічної сформована багатоквартирними житловими будинками, але в даному випадку нас очікує скандал.

Відповідно до плану зонування, який ще не затверджений, це є зона Ж1, бо це є сформована історично садибна забудова. Згідно з генпланом також. На стадії розробки цього зонування ми могли б зробити це як Ж3, оскільки ми бачимо ряд багатоповерхових забудов вздовж вул Пасічної. В принципі, ще одна 9-поверхівка між тим ритмом не завадить. Але є «але». Є 3 ділянки, дві з яких належать забудовнику, а одна з яких не належить забудовнику. Відповідно, ми не можемо в притул до особняка, без згоди того сусіда, розуміючи, що ці об’єи між собою не поєднуються, дозволити і дати містобудівні умови та обмеження на 9-поверховий будинок. Ці умови та обмеження, які нам подали, розуміючи, що це є зона Ж1, подали на 4 поверхи з цоколем. Це допустима форма, яка б могла розглядатись на містобудівній раді. Але ми, розуміючи і бачачи в інтернеті ті моменти, що це більше, розуміємо, що буде наступний крок. Ми можемо тільки одне – порекомендувати забудовнику викупити цей будинок і змінити план зонування території, поки він ще не є затверджений. Але на це треба чекати, на що вони не хочуть йти. Зараз продавати квартири забудовник не має права», - розповів Юліан Чаплінський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ