Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Між Україною та Туркменістаном більше не літають пасажирські літаки

Державіаслужба скасувала з 16 серпня дозвіл на польоти в Україну туркменській компанії "Туркменховайоллари", тепер пасажирського сполучення між Києвом і Ашгабадом немає. Про це повідомляє прес-служба Державіа.

В Державіаслужбі нагадали, що 27 липня в Ашгабаді Україна та Туркменістан підписали протокол міждержавної комісії, яким передбачалось, що повітряне сполучення відбуватиметься на паритетних умовах.

Туркменістан до 1 серпня мав видати дозвіл на регулярні польоти українському перевізнику "Міжнародні авіалінії України", оскільки туркменська компанія дозвіл в Україні отримала і виконувала рейси.

Пізніше Україна перенесла дату скасування дозволу на 15 серпня, проте Ашгабад так і не видав дозволу МАУ.

"Державіаслужба вимушена вдатися до заходів контролю та скористатися своїм правом… і анулювати з 16.08.2015 дозвіл на виконання польотів авіакомпанії "Туркменховайоллари" за маршрутом Київ – Ашгабад", - повідомили в Державіа.

При цьому ще 10 серпня в коментарях "Українській правді" і в Мініфраструктури, і в Державіа висловлювали сподівання, що вдасться домовитись з Туркменістаном і вдаватись до радикальних заходів не доведеться.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ