Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міжнародна Букерівська премія оголосила склад журі на 2020 рік

Міжнародна Букерівська премія оголосила імена тих, хто увійде до команди журі на наступний рік. Про це повідомляється на офіційному сайті премії, - передає Читомо.

На чолі журі премії – Тед Ходжкінсон, голова відділу писемного й усного слова в Саусбенк-центрі. До складу журі також входять спеціалістка з порівняльного літературознавства й перекладу Люсі Кемпос; лауреатка Міжнародної премії ʺБукерʺ 2018 року, американська перекладачка та письменниця Дженніфер Крофт; письменниця Валерія Луїзеллі, а також індійський письменник Джит Тайіл, який 2012 року потрапив до короткого списку премії зі своїм романом ʺНаркополісʺ.

ʺДля мене велика честь – очолювати Міжнародну Букерівську премію, – стверджує Тед Ходжкінсон, – премію, що визначає літературу як мистецтво, засноване на діалозі, на винахідливості й увазі до подробиць, а також на авторській та перекладацькій мужності на те, щоби доносити до нас важливі історії крізь мови та культуриʺ.

Також новий голова журі зазначив, що: ʺЗавдяки цим чудовим, деколи прихованим спорідненостям, ми отримуємо доступ до життів, що відмінні від наших і наново переосмислюємо зміст поняття ʺлюдяністьʺ. Особливо приємно перебувати в такій зірковій компанії багатомовних письменників і письменниць, видатних перекладачів та перекладачок, які доєднаються до мене в цій неперевершеній читацькій одіссеїʺ.

Наступний рік стане вже п’ятим роком існування Міжнародної Букерівської премії у новому форматі. Журі конкурсу 2020 року шукатиме найкращі зразки перекладної белетристики, відібрані з книжок, опублікованих у Сполученому Королівстві Великої Британії та Ірландії між 1 травня 2019 та 30 квітня 2020 року. Цього року видавці не обмежені в кількості заявок, проте журі попереджає, що в наступні роки ця політика може змінитися.

Довгий список Міжнародної Букерівської премії оголосять у березні 2020 року. Короткий список назвуть у квітні, а переможця оберуть у травні наступного року.

Грошову премію в 62.832 доларів США ділять порівну автор/авторка та перекладач/перекладачка книжки.

Читомо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ