Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

МН-17: У тілах загиблих знайшли осколки ракети "Бука" - ЗМІ

У тілах загиблих на малайзійському "Боїнгу", збитому над Донбасом, виявлені осколки ракети "Бука". Про це повідомляє голландське видання NOS з посиланням на колишнього керівника української групи у команді з розслідування катастрофи Василя Вовка.

"За попередніми висновками слідства, у тілах та в елементах літака були знайдені осколки ракети "Бука", - пише видання, посилаючись на екс-представника.

Як зазначає видання, якщо слідство встановить, що ці частки дійсно є елементами ракети "Бука", це стане ще одним свідченням причетності Росії до катастрофи. У рамках слідства було проведено порівняльний аналіз.

Відзначається, що офіційно представники спільної слідчої групи заявили, що наразі розглядаються різні версії, найбільш вірогідна з яких - що літак збитий ракетою, випущеною з "Бука", проте інші сценарії слідство поки не виключило.

У серпні прокуратура Нідерландів повідомила, що після реконструкції літака експерти встановили: не всі знайдені під час пошукових робіт фрагменти є частиною повітряного судна, а, вірогідно, є фрагментами системи протиповітряної оборони "Бук".

Нагадаємо, Рада з питань безпеки Нідерландів планує оприлюднити результати звіту щодо причин катастрофи Боїнга МН-17 13 жовтня. Кримінальне розслідування, яке має встановити винуватців катастрофи, триватиме до кінця року.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ