Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Moderna створить варіант вакцини проти нового штаму коронавірусу

Фармацевтична компанія Moderna почала розробку вакцини, що здатна протистояти нещодавно виявленому південноафриканському штаму коронавірусу Omicron.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на вебсторінці компанії.

Як зазначається, компанія Moderna вже досліджує у клінічних умовах два полівалентних бустера-кандидата, що були розроблені в очікуванні мутацій, подібних до тих, які виникли у штамі Omicron. Результати експерименту прогнозуються впродовж найближчих тижнів.

Нещодавно виявлений новий штам вірусу включає мутації, що спостерігаються у штамі Delta, які, як вважають, збільшують трансмісивність, а також мутації, що спостерігаються у штамах Beta та Delta.Така комбінація мутацій становить значний потенційний ризик прискорення ослаблення природного та вакциноіндукованого імунітету від хвороби COVID-19.

Перший кандидат (мРНК-1273.211) включає декілька мутацій, присутніх у штамі Omicron, які також були присутні у Beta-штамі.

Другий полівалентний кандидат (мРНК-1273.213) включає багато мутацій, присутніх у штамі Omicron, які також були присутні у штамах Beta та Delta.

Як повідомлялося, у світі станом на ранок 27 листопада, виявили 260 923 392 випадки COVID-19. Зокрема виявлено 5 207 380 смертей, одужали 235 750 203 особи.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) назвала новий штам коронавірусу, що походить з Африки, грецькою літерою Omicron.

Британський міністр заявив, що новий штам коронавірусу, виявлений у Південній Африці, є найбільш небезпечним з усіх відомих.

25 листопада Ізраїль вніс до "червоного списку" ПАР, Лесото, Ботсвану, Зімбабве, Мозамбік, Намібію та Есватіні. Це обмеження запроваджене через виявлення нового штаму коронавірусу у Ботсвані та деяких інших країнах Африки, а також у Гонконгу.

26 листопада голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн оголосила, що ЄС має намір призупинити авіасполучення з країнами південноафриканського регіону через виявлення нового небезпечного штаму коронавірусу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ