Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Модернізація «України»: коли спортсмени повернуться до тренувань?

У Львові заплановане масштабна модернізація спортивного комплексу “Україна”, що на вулиці Мельника. Довкола цього в соціальних мережах чимало розмов. То ж коли спортсмени зможуть повернутись до тренувань і які особливості проекту? На ці та інші питання відповів головний архітектор проекту Ігор Гризлюк телеканалу НТА.

Пане Ігорю, цей проект одразу обріс чутками.  Говорили про те, що там може бути і багатоповерхівка, і трирівневий паркінг. Ви, як головний архітектор проекту, вочевидь достеменно  знаєте, що буде з спорткомплексом.

Жодного елітного житла на місці спорткомплексу “Україна ” не буде.  Йдеться суто про проект з реконструкції та модернізації застарілої будівлі. При цьому основним напрямом спортивної діяльності залишиться теніс. Будуть збережені тенісні корти, але завдяки розширенню площі з’явиться місце для культивування інших видів спорту.

А чи будуть враховані побажання та інтереси людей, які мешкають поблизу?

Так, ми знаємо про побажання мешканців сусідніх будівель, і ми з нетерпінням чекаємо звіти від експертів. Наші спеціалісти візьмуть до уваги всі нюанси та всі рекомендації щодо виконання проекту. Ми будуємо комплекс для людей, тому жодним чином не хочемо погіршувати їхній добробут.

На вашу думку, чому такий потрібний Львову проект з модернізації спорткомплексу  викликав певну осторогу?

На мою думку, це наслідок загальної недовіри до влади, яка часто говорить одне, а робить інше. І як це не прикро, але нічого дивного у такій реакції нема. Власне, для того, щоб уникнути незадоволення серед громадян, ми спілкуємося з людьми, їхні думки та побажання для нас дуже цінні.

Скажіть, а на якому етапі нині перебуває цей проект? Коли спортсмени зможуть повернутися до тренувань?

Сьогодні ми на стадії розробки документації. Відповідно, сподіваюся, що наприкінці 2019 року можна буде відновити всі тренування.

Отже, вже за півтора року спортсмени зможуть отримати до своїх послуг, по суті, новий палац спорту Україна”.

Саме так.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ