Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Модернізація закладів ПТО призведе до їх скорочення

Модернізація мережі закладів професійно-технічної освіти призведе до зменшення числа юридичних осіб, але кількість учнів ПТНЗ в перспективі повинна тільки зрости. Про це під час засідання уряду сказав міністр освіти і науки Сергій Квіт, повідомляє Урядовий портал.

За його словами, обласним адміністраціям необхідно провести обговорення регіонального замовлення на підготовку кадрів.

«Міністерство рекомендує головам обласних і Київської міської державної адміністрацій утворити міжгалузеві ради професійно-технічної освіти, або ради стейкхолдерів, з метою обговорення регіонального замовлення на підготовку кадрів за планом модернізації мережі професійно-технічних навчальних закладів з урахуванням необхідності їх укрупнення упродовж 2016-2018 років», – зазначив Сергій Квіт.

Міністр пояснив, що в областях краще розуміються на тому, яка індустрія є в області та перспектив її розвитку, які кадри і професії потрібні на місцях.

Щодо роздержавлення професійно-технічних навчальних закладів міністр повідомив, що МОН, Київська міська і обласні держадміністрації будуть забезпечувати підготовку до передачі професійно-технічних навчальних закладів із державної до комунальної власності відповідних територіальних громад відповідно до норм закону «Про державний бюджет України на 2016 рік».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ