Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

МОК: повторна перевірка виявила допінг у 45 учасників Олімпіад 2008 і 2012 років

Повторна перевірка допінг-проб учасників Олімпійських ігор 2008 року в Пекіні й 2012 року в Лондоні виявила сліди заборонених препаратів у ще 45 спортсменів, повідомляє Міжнародний олімпійський комітет.

Імена атлетів і країни, які вони представляли, в повідомленні не вказані, проте повідомляється, що йдеться про 30 спортсменів, які виступали від восьми країн у Пекіні, і ще 15 атлетів з дев’яти країн, що брали участь в іграх в Лондоні.

Також у МОК заявили, що так звана друга хвиля повторних перевірок торкнулася в першу чергу медалістів, зокрема – 23 призерів Олімпіади у Пекіні.

Всього в ході першої і другої хвиль перевірили 1243 проби і виявили вживання допінгу в 98 спортсменів-олімпійців. Попереду ще дві хвилі перевірок, повідомляють у МОК.

У кінці травня стало відомо, що повторний огляд допінг-проб восьми росіян, які брали участь в Олімпійських іграх в Лондоні, показав позитивний результат.

21 липня Спортивний арбітражний суд у Лозанні не допустив російських легкоатлетів до участі в Олімпіаді 2016 в Ріо-де-Жанейро на підставі розслідування Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA), яке виявило масові і систематичні порушення в російських антидопінгових лабораторіях.

Остаточне рішення про допуск Росії до Олімпійських ігор має ухвалити МОК. Очікується, що це станеться 24 липня.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ