Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Молдова надала автівкам з Придністров'я доступ до міжнародного дорожнього руху

Парламент Республіки Молдова затвердив у першому читанні законопроект, згідно з яким автомобілі з Придністровського регіону з нейтральними номерами отримають доступ до міжнародного дорожнього руху, - Укрінформ.

Згідно із законопроектом, для участі в міжнародному дорожньому русі власники автотранспортних засобів, зареєстрованих на території невизнаного Придністров'я, зобов'язані пройти перереєстрацію і отримати нейтральні номери і нейтральні технічні паспорти. Спеціальні центри для видачі номерів і техпаспортів буде відкрито в містах Рибниця і Бендери.

У документі підкреслюється, що власники транспортних засобів зобов'язані надати підтверджувальні документи про те, що вони дійсно мешкають на території Придністровського регіону.

Окрім цього, автомобілі з нейтральними номерами можна буде продавати, але за однієї умови: покупці також повинні мешкати на території Придністров'я.

Автомобілісти, які відмовляються проходити перереєстрацію своїх автотранспортних засобів, зможуть пересуватися тільки територією Республіки Молдова.

За статистичними даними, після завершення процедури перереєстрації близько 300 тисяч автомобілістів з невизнаного регіону зможуть скористатися правом виїзду у будь-яку країну  Європи. 

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ