Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МОН може скасувати централізований друк атестатів

Діяльність Міністерства освіти і науки спрямована на знищення приватної монополії щодо централізованого виготовлення документів про освіту. Про це, за повідомленням прес-служби МОН, під час засідання Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти сказав міністр освіти і науки Сергій Квіт, інформує освітній портал.

Міністр зазначив, що у 2015 році відомству вдалось децентралізувати виготовлення дипломів про вищу і професійно-технічну освіту. Сьогодні кожний університет друкує дипломи за власним дизайном і сам обирає друкарню.

При цьому Державне підприємство «Інфоресурс» надає навчальному закладу номер і серію документу, які вважаються захистом виданого диплому.

За словами міністра, таке рішення дозволило суттєво знизити ціну на виготовлення документів.

«Завдяки цьому кроку монополіст «Державний центр прикладних і інформаційних технологій» втратив 43 млн гривень», - підкреслив Квіт.

Він повідомив, що цього року буде децентралізовано виробництво студентських квитків, адже станом на 1 вересня 2015 року вартість студентського квитка становила 72 гривні. Для порівняння: виготовлення найдорожчої банківської картки коштує не більше 34 гривень.

Також Міністерством освіти і науки розглядається питання виготовлення на місцях свідоцтв про базову освіту і атестатів про загальну середню освіту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ