Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МОН обговорює можливість створення «Гвардії вчителів»

Представники МОН і уряду почали вести закриті дискусії та обговорення щодо питання, хто та, головне — як повертатиме українську освіту та культуру на деокуповані від російських загарбників території України.

Як зазначає портал "Всеосвіта", член комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій, народний депутат Роман Грищук повідомив, що в уряді працюють над питаннями, за яких умов українські вчителі, вихователі та викладачі поїдуть на звільнені після деокупації території; чи вистачить у всіх знань, терпіння і толерантності для українізації наших співгромадян, які жили під пресом російсько-імперської пропаганди.

Члени групи обговорення вже навіть назву обрали — «Гвардія вчителів». 

Окрім того, член комітету Верховної Ради з питань освіти повідомив, що з головою комітету Сергієм Бабаком вже відбувається підготовка до закритих комітетських слухань щодо створення умов українізації нашими освітянами громадян, які роками перебували під гнітом росіян.

Грищук також повідомив, що віцепрем’єр-міністерка Ірина Верещук і міністр освіти Оксен Лісовий на нараді говорили про конкретні кроки, які Україна має зробити задля ідеологічного та ментального повернення громадян після деокупації від російських терористів.

І головне, яку мотивацію запропонує держава освітянам-добровольцям, які згодяться відбудовувати Україну з нуля на роками зросійщених територіях? Знову все перекладеться на плечі волонтерів і рідних, як це відбувалося перед початком повномасштабного російського вторгнення і навіть зараз в армії? І покладаючи історичну відповідальність на цих людей, чи не залишить держава їх без зрозумілої, надійної й оперативної підтримки?

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ