Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МОН планує змінити систему фінансування профосвіти

Зміни у системі фінансування закладів профосвіти мають вирішити проблеми підготовки кадрів, а також дати нові стимули для співпраці з роботодавцями, - Освіта.ua.

У Міністерстві освіти зазначають, що у відомстві розробили низку пропозицій, але вони потребують доопрацювання та консультацій з іншими відомствами.

«Невелика частина державного фінансування припадає на навчання учнів за професіями загальнодержавного значення. Також державним коштом покривається здобуття загальної середньої освіти учнів, які навчаються у ПТНЗ. Далі весь тягар падає на органи місцевого самоврядування. Ми хочемо додати інші стимули і джерела фінансування, щоб забезпечити доступ до якісної та сучасної професійної освіти, яку сьогодні потребує ринок праці», - зазначила міністр освіти Лілія Гриневич.

Саме тому, за її словами, Міносвіти має вдосконалити механізм фінансування закладів ПТО і продумати залучення різних джерел для цього процесу.

Наразі відомством підготовлені три ключові пропозиції різнорівневого фінансування закладів профосвіти, що включають механізм галузевого замовлення, міжбюджетні трансферти, а також залучення роботодавців до освітнього процесу.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ