Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МОН продовжило реєстрацію для здійснення експертизи шкільних підручників

Реєстрацію претендентів для здійснення експертизи підручників для 4 і 8 класів, друк яких заплановано на 2021 рік, продовжено до 4 листопада та 4 грудня 2020 року, відповідно. Про це 22 жовтня повідомили у пресслужбі МОН.
Львівщина отримала перші надходження шкільних підручників

Експертами можуть стати вчителі, методисти, науковці, науково-педагогічні працівники, а також психологи, експерти з дизайнерської та антидискримінаційної експертизи.

Претенденти мають подати пакет документів, який засвідчує їхню кваліфікацію, до Інституту модернізації змісту освіти. Вимоги до документів встановлені відповідним Порядком

Відібрані експерти пройдуть навчання та оцінювання за спеціальною програмою підготовки. Кожен підручник буде експертувати група у складі з 8-ми осіб. Інформація про експертів за кожним з підручників є таємною і не підлягає розголошенню.

Крім науково-методичної експертизи, під час якої аналізується зміст підручників на відповідність обсягу, структурі та способів викладу навчального матеріалу тощо, відбуватиметься також експертиза на відповідність віковим психологічним особливостям учнів, а також антидискримінаційна та дизайнерська експертизи. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ