Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МОН вдруге змінює структуру відомства

У Міністерстві освіти і науки вдруге за останні дні змінюється структура апарату відомства. Відповідні зміни структури були внесені двічі – 18 та 24 листопада.

Результатом управлінських рішень керівництва МОН є зміна кількості підрозділів та їх працівників, які виконують різні функції. Як повідомив портал Osvita.

Зміни структури відомства, що були затверджені 18 листопада, передбачали зменшення кількості директоратів МОН з 6 до 4, а також скорочення посад фахівців з питань реформ з 96 до 50.

Натомість наказом відомства від 24 листопада затверджено іншу структуру відомства, у якому знову функціонуватимуть 6 директоратів, а кількість їх фахівців дорівнюватиме 80.

В оновленій структурі передбачено Директорат європейської інтеграції, бюджетування та узгодження політик; Директорат цифрової трансформації; Директорат дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти; Директорат професійної освіти; Директорат фахової передвищої, вищої освіти; Директорат науки та інновацій.

За інформацією Освіта.ua, кількість посад у підрозділах апарату МОН, які формують і реалізують політику, зменшується з 177 до 160, при цьому буде збільшено кількість посад у структурних підрозділах, що відповідають за забезпечення діяльності МОН – з 183 до 198.

Вагомих змін зазнає структура Директорату фахової передвищої, вищої освіти, кількість посад фахівців у якому за новою структурою становитиме 10 осіб.

Окрім того, назви всіх директоратів, за винятком Директорату професійної освіти й Директорату науки та інновацій, змінено, що залишає можливість кадрових змін. Змінені також і назви експертних груп у багатьох директоратах.

Окрім того, оновлена структура зберігає введену раніше 8-му посаду заступника міністра.

Наразі невідомо, чи погодить цей новий штатний розпис Міністерство фінансів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ