Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МОН збирається змусити батьків записувати дитину до школи виключно за місцем реєстрації

МОН збирається змусити батьків записувати дитину до школи виключно за місцем реєстрації. Про це заявила Ірина Суслова, народний депутат України, в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ».

За новими правилами зарахування до шкіл, батьки мають підтвердити місце реєстрації дитини, яке має бути у зоні обслуговування даної школи, але не всі батьки працюють поряд з відведеними їм школами.

Така жорстка територіальна прив’язка не враховує ні інтересів переміщених осіб, які часто досі зареєстровані на Донбасі чи в Криму, ані сімей, які переїхали з інших населених пунктів у пошуках роботи і/чи не мають власного житла.

"Батьки нині обирають школу передусім за бажаними для них рівнем викладання, спеціалізацією, а також – і це вирішальний чинник – за прив’язкою до місця фактичного проживання або ж місця роботи одного з батьків", – сказала депутат.

Ірина Суслова нагадала, що в «Законі про освіту» мова йде в тому числі і про територіальну доступність освіти. «Територіальна доступність – досить містке поняття, під яке можна підвести ті сімейні події і обставини, за якими батьки мають право самі обирати навчальний заклад», – сказала вона.

Київ ТВ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ